Facebookinstagram

Portakallı Kek

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Portakallı Kek

Portakallı Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı Katmer Un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 paket vanilya

Kek kalıbını yağlamak için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Porakallı Kek Nasıl Yapılır?

3 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle birlikte güzelce çırpın.

Ardından yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin.

3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilyayı eleyerek harca ekleyin ve kıvam alana kadar çırpın.

Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram