Facebookinstagram

Karpuzlu Kek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Karpuzlu Kek Tarifi

Tadı ve go¨rseli ile go¨z dolduran tarif;

Karpuzlu Kek ic¸in Malzemeler


3 yumurta
1 su bardagˆı s¸eker
1 su bardagˆı ıspanak pu¨resi (Has¸lanmadan kullanın rengi muhtes¸em olur)
Yarım su bardagˆı sıvı yagˆ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 su bardagˆı 

Kreması I·c¸in ;

2 su bardagˆı su¨t
4 yemek kas¸ıgˆı s¸eker
1 yemek kasıgˆı 
1 yemek kasıgˆı nis¸asta
1 yemek kas¸ıgˆı tereyagˆı

U¨zeri I·c¸in ;

C¸ilekli ya da orman meyveli sos

Yapılıs¸ı

Kek malzemeleri o¨nce sıvılar sonra katılar olmak u¨zere karıs¸tırılır. Tart kalıbına do¨ku¨lu¨r ve 170 derece de on bes¸ dakika civarı pis¸irilir. Kontrol etmekte fayda var kreması pis¸irilir. Mutlaka sogˆuk olması lazım. Hepsinin ve u¨zerine ben hazır sos kullandım. Sogˆuyan keke kreması daha sonra sosu do¨ku¨lu¨r ve damla c¸ikolata ile su¨slenir.

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram