Kakaolu Islak Kek Tarifi
Malzemeler
-
-4 adet yumurta
-
-1 su bardağı şeker +1 yemek kaşığı ilave
-
-1 su bardağı süt
-
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-
-3 yemek kaşığı kakao
-
-1 paket vanilya
-
-1, 5 su bardağı #Katmerun
-
-2 yemek kaşığı buğday nişastası
-
-1 paket kabartma tozu
Sosu için;
-
1 su bardağı süt
-
1 su bardağı su
-
1, 5 yemek kaşığı kakao
-
Yarım su bardağı şeker
-
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
Hindistan cevizi
4 adet yumurtayı iyice rengi açılana kadar çırpıyoruz.
İçerisine şekeri ilave edip, şekerin eridiğini hissedene kadar işleme devam ediyoruz. (Ortalama 7-8dk) Sırasıyla; sütü, sıvı yağı, vanilyayıda ekleyip, ayrı bir kapta kakao, un, nişasta ve kabart tozunu eleyerek
sıvı karışıma ekliyoruz.
Orta kıvamlı, güzel bir kek harcı oluşturuyoruz.
Büyük boy bir borcamı yağlayıp, harcımızı içerisine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü 25 dakika pişiriyoruz.
kekimizi ilk sıcağının geçmesi adına bir kenara alıyoruz.
Kekimiz pişerken bir yandan sosunu hazırlıyoruz.
Tüm malzemeyi minik bir tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtıyoruz. Kaynatmanıza gerek yok, ısınsın yeter. Soslama kısmında; kek ilk sıcağı geçmiş ama hali hazırda sıcakken, sosumuz ılık olmalıdır.Kekimizi güzelce dilimleyip, parçaların ortasına birkaç tane daha delik açıyoruz ki; sos her yerine geçsin.Bir kepçe yardımıyla sos ve keki buluşturup, dinlenmesi için; 3-4 saat buzdolabında misafir ediyoruz.Servis yaparken üzerine; Hindistan cevizi serpiyoruz. Dilerseniz resimdeki gibi fındık fıstık ekleyebilirsiniz. Tercih SizinAfiyet Olsun...