Evde Bazlama Tarifi
Malzemeler
-
4 su bardağı Katmer Un
-
1/2 paket yaş maya
-
1,5 su bardağı ılık su
-
2 yemek kaşığı ılık süt
-
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Öncelikle buzdolabında muhafaza ettiğiniz yaş mayayı, oda sıcaklığında beklettikten sonra ılık sütle karıştırın ve aktif hale gelmesi için 5-10 dakika kadar bekletin. Derin bir karıştırma kabına aldığınız unun orta kısmını açarak maya karışımını dökün. Ilık su ve tuzu da ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlayın. Başlarda cıvık bir hal alan ve sonrasında kıvam alan hamurun üzerine nemli bir bez kapatıp 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakın. Mayalanıp kabaran hamuru, altı eşit parçaya böldükten sonra unlanmış tezgah üzerinde hamur parçalarını elinizle açın. Belirli bir kalınlık ve hacmi olan mayalı ekmekleri; kızgın bir tavada arkalı önlü ters çevirerek, hafif renk alana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...