Facebookinstagram

Damla Çikolatalı Kurabiye

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye Malzemeler

300 gram Katmerun
125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tuz
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir kabın içerisinde mikserle çırparak krema haline getirin.
Ardından yumurtayı ilave ederek çırpmaya devam edin. Sırasıyla içerisine pudra şekeri, kabartma tozu, tuzu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
Unu da eleyerek hamur haline getirin. Son olarak damla çikolatayı da ekleyerek homojen bir kıvama getirin.
Hamurun üzerini streç filmle kapattıktan sonra 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
180 derece fırında 15 dakika süreyle hafif bir renk alana kadar pişirin.

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram