Kek İçin;
2 su bardağı Katmer Un
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nutella
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı dolusu tozşeker
1 su bardağından bir parmak eksik süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema İçin;
4 yemek kaşığı dolusu Katmer Un
5 su bardağı süt
1 paket toz çikolatalı krem şanti
Bir avuç dolusu damla çikolata
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakao
Yapılışı
Öncelikle kremaları hazırlayın. Çikolatalı krema için; orta boy bir tencereye süt, un, vanilya, tozşeker, kakao koyup karıştırarak pişirin. Krema pişince ocaktan alın ve içine damla çikolataları ekleyerek güzelce karıştırın ve erimesini sağlayın. Krema ılınınca içine toz halinde çikolatalı krem şantiyi ekleyip karıştırın ve soğutun.
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplara koyun. Şekerin yarısını sarıların yarısını da akların olduğu kaba alın. Yumurta akı olan kabı mikserle köpürene kadar güzelce çırpın. Diğer kaptaki karışımı da şeker eriyene kadar çırpın.
Süt ve sıvıyağı yumurta sarılarının olduğu kaba alıp çırpın. Aynı kaba un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma dahil edin. Mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın. Ardından nutellayı ekleyerek karıştırın. Bu aşamada yoğun bir kıvam olacaktır bunun üzerine yumurta aklarını ilave edin ve spatula yardımı ile yavaşça karıştırın.
Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirin ve hazırladığınız kek harcını paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun…