Facebookinstagram

Karamel Soslu Kek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Karamel Soslu Kek Tarifi

Keki için
• 3 yumurta
• 1. 5 su bardağı şeker
• 1. Su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 4 çorba kaşığı toz fındık(isteğe bağlı )
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 
#Katmerun

Karamel sosu için
• 1 su bardağı şeker
• 1 paket krem şanti
• Yarım su bardağı su

Yapılışı

Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır. İçine toz fındık süt yağ konulurak karıştırılır. Sonra kuru malzemeler elenerek karıştırılır. Yağlanmış tepsiye 180 derece de pişirilir.
Tavaya şeker konulur ve kahverengi rengi alana kadar karıştırılır. Su ve yavaş yavaş ayrı bir kapta çırptığımız krem şantiyi koyup karıştırırız. Akışkan bir kıvam alana kadar orta ateşte pişirilir ve kapatılır. Soğuyan kekin üzerine karamel sosu yayarız. Pişirdiğimiz sosu dökerek ve dilediğiniz dondurma ile servis edebilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram