Lokma Tatlısı
Malzemeler;
Hamuru için;
3 su bardağı #Katmerun
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Çay kaşığının ucuyla tuz
Şerbeti için;
2, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı;
Önce şerbeti kaynatalım ve soğutalım. Soğuk şerbet gerekli. Yaş mayayı ılık süt ve şekerle çözdürelim. 10 dk sonra ılık suyu ve unu tuzu koyup karıştıralım.
Hamurumuzu 45 dakika mayalanmaya bırakalım. Hamurun mayası geldikten sonra sıvı yağı ocağa alalım yağ kızsın. Derin bir tencerede kızartmak daha iyi sonuç verir.
Soğuk şerbeti de yanına alalım hazır olsun. Hamurdan avcumuzla sıkıp, yağa batırıp çıkardığımız küçük tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üstünden çıkan kadarını alıp yağa bırakalım. Hamurları hep bir arada atmaya çalışmayın. Azar azar dökün sürekli karıştırarak altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran hamurları çıkartıp şerbete atın.
Şerbetin içinde 1 dakika kadar dursun alıp servis tabağınıza koyun. İşlemi bu şekilde bitene kadar tekrarlayalım. Afiyet olsun.