Facebookinstagram

Lokma Tatlısı

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı

Malzemeler;
Hamuru için;
3 su bardağı #Katmerun
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Çay kaşığının ucuyla tuz

Şerbeti için;


2, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı;

Önce şerbeti kaynatalım ve soğutalım. Soğuk şerbet gerekli. Yaş mayayı ılık süt ve şekerle çözdürelim. 10 dk sonra ılık suyu ve unu tuzu koyup karıştıralım.
Hamurumuzu 45 dakika mayalanmaya bırakalım. Hamurun mayası geldikten sonra sıvı yağı ocağa alalım yağ kızsın. Derin bir tencerede kızartmak daha iyi sonuç verir.
Soğuk şerbeti de yanına alalım hazır olsun. Hamurdan avcumuzla sıkıp, yağa batırıp çıkardığımız küçük tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üstünden çıkan kadarını alıp yağa bırakalım. Hamurları hep bir arada atmaya çalışmayın. Azar azar dökün sürekli karıştırarak altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran hamurları çıkartıp şerbete atın.
Şerbetin içinde 1 dakika kadar dursun alıp servis tabağınıza koyun. İşlemi bu şekilde bitene kadar tekrarlayalım. Afiyet olsun.

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram