Facebookinstagram

Peynirli Rulo Poğoça Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Peynirli Rulo Poğoça Tarifi

Tadına doyulmayan enfes Peynirli Rulo Poğoça tarifi;
Hamuru ic¸in Malzemeler;
1, 5 su bardagˆı su¨t
1 tane yumurta akı(sarısı u¨zeri ic¸in ayrılacak)
1 c¸ay bardagˆı sıvı yagˆ
25 gram yas¸ maya
1 yemek kas¸ıgˆı toz s¸eker
1 tatlı kas¸ıgˆı tuz
Aldıgˆı kadar (3, 5-4 bardak)

I·c¸i ic¸in;
Beyaz peynir
Maydanoz

Arasına su¨rmek ic¸in;
100 gram tereyagˆı
Yarım c¸ay bardagˆı sıvı yagˆ

U¨zeri ic¸in;
Susam ve c¸o¨rek otu

Yapılıs¸ı
Hamuru ic¸in gerekli olan bu¨tu¨n malzemeleri bir kaba ekleyelim ve  yavas¸ yavas¸ ekleyerek ele yapıs¸mayan yumus¸ak bir hamur elde edelim.
I·c¸ harcı ic¸in maydanozu dogˆrayalım ve peyniri ufalayıp karıs¸tıralım.
Tereyagˆını tavada eritelim ve sıvı yagˆını ic¸erisine karıs¸tıralım.
Hamuru hic¸ mayalandırmadan 4 es¸it parc¸aya bo¨lelim ve her bezeyi oklava ile ne c¸ok ince nede c¸ok kalın olmayacak s¸ekilde ac¸alım ve u¨zerine tereyagˆı ile yagˆlayalım.
Sonra peynirli harcımızdan yufkanın her yerine yayalım ve rulo s¸eklinde saralım.
Bıc¸ak ile 2-3 parmak enliligˆinde dilimlere keselim ve yagˆlı ka^gˆıt serili fırın tepsimize yan yana dizelim.
Bu¨tu¨n bezelere aynı is¸lemi uyguladıktan sonra u¨zerlerine yumurta sarısını su¨relim ve c¸o¨rek otu, susam ile su¨sleyip o¨nceden ısıtmıs¸ oldugˆumuz 180 derece fırında u¨zerleri kızarana kadar pis¸irelim.
Afiyet olsun.

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram