PİŞİ TARİFİ
Malzemeler
3,5 su bardağı Katmer Un
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket kuru Maya
Yapılışı
Yoğurma kabına yumurta, su, yoğurt, sıvı yağ, maya ve tuzu alarak karıştıralım.
Kabartma tozu ve katmer unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu tezgahın üzerinde toparlayalım. Mayalanmaya bırakalım. 2 saat dinlendirdikten sonra;
çok ince olmayacak şekilde açalım.
Rulet yada bir bıçak yardımıyla keselim. Tüm hamura aynı işlemi uygulayalım.
Kızdırdığımız sıvı yağda hamurları çevirerek her tarafını güzelce kızartalım.
Puf puf pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun.