-
4 kahve fincanı #Katmerun
-
1 çay bardağı süt(kıvam açmak için)
Yumurtalar,şekerle birlikte köpürene kadar mikserle iyice çırpılır.
Un, kabartma tozu ve süt eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Kek kalıbını sıvıyağ ile yağlayıp una buluyalım ve pandispanyayı kalıbımıza dökelim.
150 derecede önce yarım saat daha sonra 100 dereceye indirdiğimiz fırında yirmi dakika daha pişirelim.
Fırından çıkarıp kekimizi bir saat kadar dinlendirelim.
Kreması için tencereye süt,şeker,un karışımını alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Pişen kremanın soğuması için bekleyelim.
Soğuyan kremaya bir paket şanti ve süt ekleyerek mikserle çırpalım.
Blendır yardımıyla muzlu sütümüzü hazırlayalım.
Muzları halka halka doğrayıp ve pastayı süslemeye başlayalım.
Dinlenen kekimizi naylon ip yardımıyla üç eşit parçaya bölelim. Ya da bıçakla keselim.
İlk katını muzlu sütle eşit miktarda ıslayalım, krema ile bulayalım ve muz dilimleriyle kremanın üstünü kaplayalım.
Aynı işlemi ikinci kata uygulayalım.
Üçüncü katıda kremayla kaplayıp ayrıca bir paket krem şanti çırpıp krema torbasına dolduralım.Pastanın üzerine şantiyle şeritler yapıp muz dilimleriyle süsleyip servis edelim.
#Katmerun #hamurişi #tarifler #yaşpasta #pastatarifi #yaşpastatarifi #lezzetlitarifler #pratiktarifler