Lezzetli bir iç harç ve çıtır çıtır yufka ile yapılan lezzetli kıymalı börekler yapmak için bu tarifi uygulayabilirsiniz.
-
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
-
1 adet orta boy kuru soğan
-
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-
500 gram az yağlı dana kıyma
İlk önce iç harcını hazırlayın. Bunun için soğanları çok ince doğrayın ve yağın içinde solana kadar kavurun. Daha sonra içine kıymaları atarak kavurmaya devam edin. Son olarak baharatları ekleyin ve kavurma işlemini bitirdikten sonra soğumaya alın.
Küçük bir kabın içine yumurta, ayçicek yağı, süt, yoğurt ve tuzu koyarak çırpın.
Yufkalar tezgahın üzerinde açın ve iç harcını koyun. İç harcını koyduğunuz yufkaları rulo şeklinden sarın ve fırın tepsisine dizin.
Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Son olarak daha önceden hazırladığınız yumurtalı karışımın böreğin üzerine dökün.
Eğer dilerseniz üzerine susam ya da çörek otu da ekleyebilirsiniz.
180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
#Kıymalıbörek #Börektarifi #yemektarifi #HamurişiKatmerinişi #Katmerun