Facebookinstagram

Kıymalı Börek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Kıymalı Börek Tarifi

Lezzetli bir iç harç ve çıtır çıtır yufka ile yapılan lezzetli kıymalı börekler yapmak için bu tarifi uygulayabilirsiniz.
 
Malzemeler:
 
  • Bir kilo yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
 
İç harcı için:
 
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
 
İlk önce iç harcını hazırlayın. Bunun için soğanları çok ince doğrayın ve yağın içinde solana kadar kavurun. Daha sonra içine kıymaları atarak kavurmaya devam edin. Son olarak baharatları ekleyin ve kavurma işlemini bitirdikten sonra soğumaya alın.
 
Küçük bir kabın içine yumurta, ayçicek yağı, süt, yoğurt ve tuzu koyarak çırpın.
 
Yufkalar tezgahın üzerinde açın ve iç harcını koyun. İç harcını koyduğunuz yufkaları rulo şeklinden sarın ve fırın tepsisine dizin.
 
Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Son olarak daha önceden hazırladığınız yumurtalı karışımın böreğin üzerine dökün.
 
Eğer dilerseniz üzerine susam ya da çörek otu da ekleyebilirsiniz.
 
180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
 
#Kıymalıbörek #Börektarifi #yemektarifi #HamurişiKatmerinişi #Katmerun

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram