-
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
-
1 su bardağı haşhaş tohumu veya haşhaş ezmesi
#KatmerUn, tuz ve suyu karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Daha sonra hamurunuzu dört bezeye ayırın.
Her bezeyi un yardımıyla güzelce açın.
Üzerine haşhaş ezmesi, tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımını sürdükten sonra bohça şeklinde katlayın.
İlk bezeyi merdane yardımıyla tekrar açın.
Ortasına daha önce katladığınız ikinci bezeyi koyup tekrar aynı şekilde katlayın.
1-2 cm kalınlığında olacak şekilde merdaneyle açın.Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Böylece dört hamurdan kalın iki yufka elde etmiş olacaksınız.
Yufkaların birini yağlanmış olduğunuz tepsiye iyice yayın.
Üzerine yağ sürüp diğer hamuru da yerleştirin.
Üzerine tekrar yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...