Taş Değirmende Öğütülmüş Katmer Siyez Unu 1 Kg
Siyez unu, buğday türlerinin atası olarak bilinen siyez buğdayından üretilen bir un çeşididir. 12 bin yıllık bir geçmişe sahip olan siyez buğdayı tarihteki ilk ekili tahıl çeşitlerinden biridir.
Siyez Ununda Gluten Var mı?
Evet, siyez gluten oranı düşük bir buğday. Gluteni sıfır olmadığı için çölyak rahatsızlığı olanların ya da gluten intoleransı olanların rahatça kullanabilecekleri bir buğday türü değil. İçerisinde gluten var, ama bu miktar diğer çeşitlere göre çok daha az.
Siyez Anlamı Nedir?
Siyez, kaplıca ya da einkorn (Triticum monococcum), Fransa, Fas, Yugoslavya ve Türkiye'de yetişen, Triticum boeoticum türünden yabani buğday türünün kültüre alınmış formudur. Triticum dicoccum buğdayı ile birlikte erken dönemde kültüre alınan buğday türlerindendir.
Siyez Buğdayı Nerede Yetişir?
Siyez buğdayı dünya üzerinde Fas, Fransa, Balkanlar ve Türkiye'de yetişir. Türkiye'de ise Kastamonu ilinde ve özellikle de İhsangazi, Devrekâni ve Seydiler bölgesinde görülmektedir.