Vis¸ne soslu Yogˆurt Keki Tarifi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilyalı puding (toz)
400 gram vişne (dondurulmuş'da olur)
Bir kase içerisinde un, tereyağ, yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırarak yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurun üçte ikisi olacak şekilde merdane yardımı ile açıp altına pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz kelepçeli kek kalıbına yerleştirelim.
Geriye Kalan hamuru ikiye bölüp, iki adet ince uzun rulo yapalım ve merdane yardımı ile açarak kek kalıbının kenarlarını elinizle hafifçe bastırarak kaplayalım.
Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buz dolabında bekletin.
Üst malzemesi için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı iyice karıştıralım.
Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı'da ilave edip iyice karıştıralım.
Toz pudingi iyice yedirdikten sonra süzme yoğurdu ilave edip iyice karıştırın.
Kek kalıbını buzdolabından çıkaralım ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla iyice düzleyelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan ortalama 1 saat civarında pişirelim.
1 saat piştikten sonra fırını kapatalım ve kapağını hiç açmadan keki 10 dakika bekletelim.
Daha sonra Buzdolabında 2 saat bekletelim.
Bu sırada bir sos tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin.
2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın.
Kek soğuduktan sonra vişne sosunu üzerine dökün ve servis edin.
#yoğurtlukek #kektarifi #yoğurtluvişnekek