Facebookinstagram

İzmir Bomba Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
İzmir Bomba Tarifi

İzmir bombasının katmerli lezzeti??
 
Malzemeler
 
1,5 su bardağı #katmerun
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Şekerli Vanilin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
 
Açmak için
Yaklaşık 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Dolgu için
300 g kakaolu fındık kreması
 
Hazırlanışı
 
Bir tabağın üzerine pişirme kağıdı serin. Kakaolu fındık kremasından iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve 16 adet olacak şekilde tabağa sıralayın. Dondurucuda bekletin.
Hamurların hazırlanışı
Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 20 dakika bekletin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 16 parçaya bölün. Kakaolu fındık kremalarını dondurucudan çıkarın. Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün, bir parça hamuru alın ve merdane yardımı ile yaklaşık 10 cm çapında ince açın, ortasına bir adet fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üstte kalan fazla hamuru makas veya bıçak ile kesin. Ters çevirerek fırın tepsisine koyun. Fındık kremaları erimeden hızlıca kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
Afiyet olsun.
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram