Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi
İç dolgusu için:
? 1 kilogram süzme yoğurt
? 5 adet yumurta
? 1 paket vanilyalı puding (toz halinde marketlerde satılan)
? 150 gram şeker
? 1/2 su bardağı sıvı yağ
Tabanı için:
? 175 gram #Katmerun
? 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
? 1 adet yumurta
? 100 gram toz şeker
? 1 çay kaşığı kabartma tozu
Vişne Sosu İçin:
? 400 gram vişne (dondurulmuş ürün de kullanabilirsiniz)
? 5 yemek kaşığı toz şeker
? 1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
? Bir kasede un, tereyağ, yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurun.
? Yoğurulan hamurun üçte ikisini merdane yardımıyla açın ve altına pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.
? Kalan hamuru ikiye bölüp, iki adet ince uzun rulo yapın ve merdane ile açarak kek kalıbının kenarlarını elinizle hafifçe bastırarak kaplayın.
? Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buz dolabında bekletin.
? Üst malzemesi için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı iyice karıştırın.
? Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma iyice yedirin.
? Toz pudingi iyice yedirdikten sonra süzme yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın.
? Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
? Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin.
? 1 saat piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını hiç açmadan keki 10 dakika bu şekilde bekletin.
? Buzdolabında 2 saat bekletin.
? Bu sırada bir sos tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin.
? 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
? Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın.
Soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun.
#Yoğurtlukek #Vişnesoslukek #Kektarifi #Tatlı #Hamurişikatmerinişi #Katmerun