FacebookTwitterinstagram

Un Helvası Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Un Helvası Tarifi

UN HELVASI TARİFİ
 
Malzemeler
 
  • 2 Su bardağı #Katmerun
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 3 Su bardağı ılık su
  • Yarım paket margarin
  • İstenilen miktarda ceviz içi
  • Tarçın
 
Yapılışı
 
Öncelikle 2 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı ılık suyu bir kap içerisinde karıştırıp şekerin erimesini sağlayarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Margarini tencereye koyup eridikten sonra 2 su bardağı un ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 20 - 25 dakika rengi kahverengiye dönene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak hazırladığımız şekerli su karışımımızı da yavaş yavaş rengi dönen una ekleyip hızlıca karıştırarak topaklanmayı önleyerek suyunu çekip macun kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Dinlendirdiğimiz helvaya istediğimiz şekli vererek servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.
 
#Katmerun #hamurişi #tarif #unhelvası #unhelvasıtarifi #lezzetlitarifler #pratiktarifler #kolaytarifler

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram