FacebookTwitterinstagram

Un Çorbası Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Un Çorbası Tarifi

UN ÇORBASI TARİFİ
 
Malzemeler
 
  • 4 yemek kaşığı #Katmerun
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
  • 7 su bardağı soğuk su
  • Tuz
 
Terbiyesi için:
 
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 limonun suyu
 
Üzeri için :
 
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
 
Yapılışı
 
Tereyağını erittikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar iyice kavurun.
Üzerine tarifteki soğuk suyun tamamını ekleyin.
Suyu eklerken kavurduğunuz unu hızlıca karıştırın.Karışım kaynayınca tuzunu ekleyin.
Sarımsakları rendeleyin. Yumurta sarısı ve limon suyu ile terbiye malzemelerini güzelce çırpın.
Yavaş yavaş kaynayan çorbaya ekleyin.
Bir tavada sosu için tereyağını eritin. Nane ve tatlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
Dilerseniz tenceredeki çorbaya dilerseniz servis sırasında tabakların üzerine sosu dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
 
#Katmerun #hamurişi #tarif #unçorbası #çorbatarifi #lezzetlitarifler #pratiktarifler

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram