Facebookinstagram

Tuzlu Kurabiye Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Tuzlu Kurabiye Tarifi

TUZLU KURABİYE TARİFİ
 
Malzemeler
  •  
  • 3,5 su bardağı #Katmerun
  • 250 gram margarin yağı(tercihe göre tereyağıda olabilir.)
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane küçük paket kabartma tozu
 
 
Yapılışı
 
Bir kabın içine sıvı yağı, margarini ve üzüm sirkesini ekleyerek mikser yardımıyla çırpın
Sonra kabartma tozu, şeker ve tuzu da ekleyerek bir spatula ile güzelce karıştırın.
Unu az azar azar ilave etmeye başlayın.Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamurunuzu yoğurmaya devam edin.
Hamurdan parçalar kopararak rulo şekline getirelim. Arzuya göre pastane ürünlerine benzemesi için örgü şekline getirebilirsiniz.
Pişirme kağıdınızı serdiğiniz fırın tepsinizin içine hazırladığınız kurabiyeleri koyun.
Fırçayı elinize alarak öncesinden çırptığınız yumurtaları yavaşça üzerlerine sürmeye başlayın. İsterseniz susam ya da çörek otu da serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta yaklaşık 20 dakika süreyle pişirin. Üzerlerinin hafiften turuncu olmasına dikkat edin.
Piştikten sonra kurabiyeleri çıkarıp yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
 
#Katmerun #Hamurişi #Tarif #Kurabiye #Tuzlukurabiye #kurabiyetarifler

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram