Facebookinstagram

Tuzlu Kurabiye Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi
 
Evinizde 12 çayında ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz " Tuzlu Kurabiye " tarifini #Katmerun katkıları ile siz de evinizde yapabilirsiniz.
 
Malzemeler
 
  • 2, 5 su bardağı #Katmerun
  • 100 gram oda ısısında margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı süt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzerine;
 
  • Yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu
 
Yapılışı
 
Tuzlu kurabiyeleri yapmaya başladığınızda ilk adım derin bir kabın içine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini, sütü, sıvı yağı, yumurta akını, tuz, sirke ve şekeri alın.
 
Daha sonra da güzelce karıştırın.
 
Daha sonra, ununuzu yavaş yavaş ekleyin ve elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.
Elde ettiğiniz hamurlardan istediğiniz şekillerde parçalar oluşturun.
 
Bütün hamurdan şekilleri oluşturduktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.
 
#Katmerun #Hamurişi #Kurabiye #Börek #Pasta #Tarif

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram