FacebookTwitterinstagram

Tuzlu Kurabiye Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi
 
Malzemeler
 
3 su bardağı #Katmerun
200 gram margarin
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörek otu ve susam
 
Yapılışı :
 
Derin bir kabın içerisine margarin, üzüm sirkesi, sıvı yağı alın ve mikser yardımıyla güzelce çırpın.
Ardından kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyerek spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
Unu azar azar içerisine ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar alın ve rulo şekline getirin.
Örgü şeklinde birbirlerine sararak şekil verin.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın.
Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
 
http://www.katmerun.com.tr
 
#tuzlukurabiye #kurabiyetarifi #çaykeyfi #kahvaltı #breakfast #günaydın #katmerun #hamurişikatmerinişi
 
 
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram