Facebookinstagram

Tava Böreği Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Tava Böreği Tarifi

 1,5 adet yufka
2 adet büyük boy yumurta
1 adet yumurta sarısı
100 gram peynir
3-4 dal çok küçük doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı sade soda
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
1 çimdik çekilmiş tane karabiber

Nasıl Yapılır?

Yarım yufkayı mümkün olduğunca küçük küçük parçalayıp orta boy bir kaseye alın.

Üzerine yumurta, ufalanmış peynir, maydanoz, süt ve baharatları ekleyin. iyice karıştırın. Yumurta bütün yufkaları ıslatsın ve her şey birbirine geçsin.

Tavanızın dibini sıvı yağ ile yağlayın ve kısık ateşte ısıtın.

Tavanızın üzerine bütün haldeki yufkayı dikkatlice serin. Harcı yufkanın ortasına dökün. Yufkanın tavanın tabanına değer her yerine gelecek şekilde harcı dağıtın.

Dışarıda kalan kenarları harcın üzerine mümkün olduğunca muntazam şekilde katlayın.

Soda ve yumurta sarısını iyice çırpıp, tavadaki böreğin üzerine dökün ve dağıtın.

10 dakika sonra böreği ters çevirin ve üst tarafının da pişmesini sağlayın.

Servis ederken altta kalan kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın, üzerinde tereyağ gezdirin ve pizza gibi dilimleyin.

#tavaböreği #börek #börektarifi#yemektarifi #çaykeyfi #hamurişi#hamurişikatmerinişi #katmerun

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram