Öncelikle bütün malzemeleri blenderden geçirelim, güzelce karıştıralım.
Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölerek her bir parçayı ortalama 2 parmak kalınlığında rulolar haline getirelim.
Ruloları 1 parmak kalınlığında keserek küçük bezeler elde edelim. Her bir bezeyi merdane yardımı ile çok az açtıktan sonra, orta kısımları kenarlarına göre daha kalın olacak şekilde şekillendirelim.
Açtığımız yuvarlak hamurların içlerine 1 tatlı kaşığı dolusu harç koyalım.
İlk olarak yuvarlağın iki ucunu birleştirelim, daha sonra yanlarda kalan uçları harcın üzerini kaplayacak şekilde kapatalım.
Bu aşamada yanlarda oluşan kulakçıkları birbirine yapıştırarak büzgülü şekil vererek tüm hamuru kapatalım.
Tüm bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra, geniş bir tencerenin üçte birlik kısmını su ile doldurup üzerine buharda pişirme aparatını yerleştirelim ve suyu kaynatalım.
Mantılarımızı aparatın üzerine yerleştirip, kapağını kapatalım ve orta ateşte 30-35 dakika pişirelim.
Mantıların üzerlerine isteğe göre biberli yağ ve sarımsaklı yoğurt ile ilave ederek servis edelim.
#Katmerun #hamurişi #tarif #mantı #mantıtarifi #tatarmantısı #tatarmantısıtarifi #lezzetlitarifler