Susamlı Simit Tarifi
Malzeme Listesi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 200 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabarma tozu
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- Susam
- 1 tatlı kaşığı kadar sirke
- Aldığı kadar #Katmerun
Öncelikle tüm malzemeleri oda sıcaklığında bir süre bekletin.
Susamlı simit kurabiyenin tam kıvamında ve tam lezzetinde olması için içinde kullanılan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.
Ardından derin ve geniş bir kabın içine margarini, yoğurdu, tuzu ve sirkeyi koyun.
Sonrasında yumurtayı kırın ve sarısı ile beyazını ayırın.
Yumurtanın beyazını ayrı bir kapta tutun ve yumurtanın sarısını diğer malzemelerin bulunduğu kabın içine ekleyin.
Bu şekilde tüm malzemeleri kabın içinde iyice karıştırın.
Ayrı bir yerde un ve kabartma tozunu iyice eleyin.
Sonrasında diğer malzemelerin bulunduğu kabın içine unu ve kabartma tozunu ekleyin.
Bu şekilde kaptaki tüm malzemeleri hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.
İyice yoğrulup tam kıvamına gelmiş olan hamurdan ufak ufak parçalar koparın.
Bu parçalara elinizde halka şekli verin. Bu işlemi her bir hamur parçası için uygulayın.
Ardından bir fırın tepsisini yağlayın ya da üzerine yağlı kağıt serin.
Halka şekline getirdiğiniz her bir hamur parçasını biraz aralıklı olacak biçimde tepsinin üstüne dizin.
Fırın tepsisinin üstüne dizmiş olduğunuz hamurların üstüne önceden ayrı bir kapta beklettiğiniz yumurtanın beyazını sürün.
Ardından her birinin üstüne bir miktar susam sürün. Devamında fırın tepsisini önceden ısıtmış olduğunuz fırına verin.
Fırında 200 derecede pişirin. Piştiğinde bir süre dışarıda beklettikten sonra servis edin.
Farklı Tarifler için : http://www.katmerun.com.tr 'yi ziyaret edebilirsiniz.
#Katmerun #Simit #SimitTarifi #SusamlıSimit #SusamlıSimitTarifi