Facebookinstagram

Sodalı Çıtır Börek Tarifi için Malzemeler

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Sodalı Çıtır Börek Tarifi için Malzemeler

Sodalı Çıtır Börek Tarifi için Malzemeler

 
?? 4 adet yufka
?? Yarım su bardağı sıvı yağ
?? 50 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
?? 1,5-2 su bardağı galeta unu
?? 1 şişe maden suyu
?? 250 gram kıyma
?? 5 adet patates
 

Hazırlanışı

 
Yufkaları dörde kesin, 16 parça üçgen yufka elde edin. Her bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürün ve boydan ikiye katlayın. Geniş ucuna iç harçtan koyun. Her iki ucunu hafifçe içe katlayın. Sonra rulo şeklinde gevşek olarak sarın. 
 
Ardından eritilmiş tereyağı veya margarinin içine kalan sıvı yağını ekleyin ve karıştırın. Böreklerin her yanına yağ karışımını sürün. Ardından hemen maden suyuna ve yine tamamen galeta ununa bulayın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletin. 
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana dek pişirin.
 
#katmerun #hamurişikatmerinişi #börek #sodalıbörek #sodalıbörektarifi
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram