FacebookTwitterinstagram

Simit Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Simit Tarifi

Malzemeler
 
5 su bardağı un,
270 ml su,
1 çay kaşığı yaş maya,
1 yemek kaşığı tuz
 
Üzeri için;
 
4 yemek kaşığı pekmez,
1/2 su bardağı su,
2 paket susam (tavada kavrulmuş)
 
Nasıl Yapılır?
 
Unu mikserin içerisine alın.
Elinizle küçük parçalara böldüğünüz yaş mayaları unun içine ekleyin.
 
Daha sonra tuzu da ekleyip kaşıkla harmanladıktan sonra ortasında çukur açın ve ortasına ılık suyu dahil edin.
Hamur toparlandıktan sonra 6 dakika daha yoğurun hamuru mikserden alın.
 
Tezgahın üzerini unlayın ve hamuru uzun bir silindir halinde açın.
 
Hamuru; önce 4, daha sonra her bir parçayı 3’e bölerek toplamda 12 parçaya bölün.
 
Hamurları fırın tepsisine dizin ve üzerlerini bez ile örtüp sıcak bir ortamda 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Bir tavayı ocağa alın ve içerisine pekmez ve suyu alıp, sürekli karıştırarak hafifçe ısıtın.
 
Mayalanan hamurlardan 2 tanesini tezgahın üzerine alın ve elinizle açarak ince ve uzun bir silindir haline getirin.
İki silindiri yan yana getirip, kıvırarak birbirine dolayın ve uçlarını halka şeklinde birleştirin.
 
Bütün bezeler hazır olduktan sonra, simitleri, önce pekmezli suya ardından kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsisine alın.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
 
#evyapımısimit #simittarifi #simit #simityap #evsimidi #hamurişi

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram