Şekerpare Tarifi
Malzemeler
-
3 su bardağı #Katmerun
-
2 adet yumurta
-
3 çay bardağı pudraşekeri
-
1 çay bardağı irmik
-
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
-
1 çay kaşığı vanilya
-
2 paket kabartma tozu
Üzerine:
Şerbeti için:
-
3 su bardağı tozşeker
-
2 su bardağı su
-
Yarım limon suyu
Yapılışı
Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Pudraşekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasında açtığımız boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun. Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığınde bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ortalarına birer tane fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200-210 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için tepsiyi kenara alın. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...