Facebookinstagram

Şekerpare Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi
 
Malzemeler
 
  • 3 su bardağı #Katmerun
  • 2 adet yumurta
  • 3 çay bardağı pudraşekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
 
 
Üzerine:
 
  • Fındık
 
Şerbeti için:
 
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
 
 
Yapılışı
 
 
Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Pudraşekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasında açtığımız boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun. Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığınde bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ortalarına birer tane fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200-210 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için tepsiyi kenara alın. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra servis yapın. 
Afiyet Olsun...
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram