Malzemeler
-
2 su bardağı irmik
-
2 yumurta
-
1,5 ya da 2 su bardağı pudra şekeri
-
1 margarin
-
1 paket vanilya
-
1 paket kabartma tozu
-
1 çay bardağı ayçiçek yağı
-
Aldığı kadar #Katmerun
Şerbeti İçin
-
3 su bardağı toz şeker
-
4 su bardağı su
-
1 limon suyu
Yapılışı
Oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve tüm malzemeleri bir kaba koyun.
Yumurtanın birinin sarısını ayırıp beyazını koyun.
Malzemeleri yoğurun ihtiyaç duydukça un ekleyin.
Hamurunuz hazır olunca küçük parçalara ayırarak elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırın.
Hazırladığınız hamur parçalarını yağlı tesiye dizin. Üzerlerine birer fıstık ya da fındık yerleştirin.(isteğe göre)
İsterseniz çatalla çizik atıp ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürebilirsiniz.
25-30 dk kadar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetinin Hazırlanışı
Malzemelerinizi bir tencereye koyup karıştırın ve kaynatın.Kayanadıktan sonra ılımaya bırakın.
Fırından aldığınız sıcak şekerparelerin üzerine şerbetinizi bir kepçe yardımıyla eşit şekilde dökün.
Afiyet Olsun...