Facebookinstagram

Şekerpare Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Şekerpare Tarifi

Malzemeler
 
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 yumurta
  • 1,5 ya da 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Aldığı kadar #Katmerun
 
Şerbeti İçin
 
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon suyu
 
Yapılışı
 
Oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve tüm malzemeleri bir kaba koyun.
Yumurtanın birinin sarısını ayırıp beyazını koyun.
Malzemeleri yoğurun ihtiyaç duydukça un ekleyin.
Hamurunuz hazır olunca küçük parçalara ayırarak elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırın.
Hazırladığınız hamur parçalarını yağlı tesiye dizin. Üzerlerine birer fıstık ya da fındık yerleştirin.(isteğe göre)
İsterseniz çatalla çizik atıp ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürebilirsiniz.
 
25-30 dk kadar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. 
 
Şerbetinin Hazırlanışı
 
Malzemelerinizi bir tencereye koyup karıştırın ve kaynatın.Kayanadıktan sonra ılımaya bırakın.
Fırından aldığınız sıcak şekerparelerin üzerine şerbetinizi bir kepçe yardımıyla eşit şekilde dökün.
Afiyet Olsun...
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram