Saçaklı Poğaça Tarifi
Malzemeler
-
7 su bardağı kadar #Katmerun
-
1,5 su bardağı süt (ılık)
-
1 su bardağı su (ılık)
-
2 yumurta beyazı
-
1 paket instant kuru maya
-
1 yemek kaşığı toz şeker
-
Yarım su bardağı sıvı yağ
-
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
-
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
Üzeri için;
-
2 yumurta sarısı biraz sıvı yağ
Arası için;
-
Labne peyniri ya da krem peynir
-
Maydanoz
Yapılışı
Poğaça hamurunu hazırlamak için önce süt, kuru mayayı, su ve toz şekeri yoğurma kabı içinde karıştırın. Karışan malzemelerin içine yumurta akı, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Karışan malzemelerin üzerine hamur kıvame gelene kadar un ekleyin. Kıvam alan hamurun üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip 10-15 dakika kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Daha sonra küçük yuvarlaklar şeklinde pişirme kağıdı üzerine dizin. Tepside 15 dakika daha mayalandırın. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pişen poğaçaların içini açıp krem peynir sürün. Hafif dışına doğru taşırın ve bu taşırdığınız yeri ince kıyılmış maydanoza bulayın. İsterseniz maydanoz yerine dereotu da kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun...
#Katmerun #hamurişi #saçaklıpoğaça #saçaklıpoğaçatarifi #poğaçatarifi #lezzetlitarifler #Katmerunmutfakta