FacebookTwitterinstagram

Reçelli Kurabiye Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Reçelli Kurabiye Tarifi

MALZEMELERİMİZ:
  •  
  • 250 gram un #Katmerun
  • 125 gram tereyağı
  • 80 gram sıvıyağ
  • 10 gram hindistan cevizi
  • 60 gram pudra şekeri,
 
 
 
HAZIRLANIŞI: Un dışındaki bütün malzemeyi karıştırın. 
Sonra azar azar unu ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğurup kalıplar yardımıyla hamura şekil verin.
Eğer kalıbınız yok ise hamurdan küçük küçük parçalar kopararal yuvarlayabilirsiniz. 
Sonrasında hamurların ortalarına  parmağınızla bastırarak çukurlar açın ve yağlı kağıtlı tepsiye dizin. 
Daha önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. 
Fırından çıkartınca biraz soğumaları için 5-10 dakika kadar bekletin. 
Kurabiyelerinizin ortalarına açtığınız çukurlara böğürtlen reçelinden taneler koyun.
Servis tabağına aldıktan sonra kurabiyelerin aralarında kalan boşlukları tercihinize göre hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram