MALZEMELERİMİZ:
-
-
250 gram un #Katmerun
-
125 gram tereyağı
-
80 gram sıvıyağ
-
10 gram hindistan cevizi
-
60 gram pudra şekeri,
HAZIRLANIŞI: Un dışındaki bütün malzemeyi karıştırın.
Sonra azar azar unu ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğurup kalıplar yardımıyla hamura şekil verin.
Eğer kalıbınız yok ise hamurdan küçük küçük parçalar kopararal yuvarlayabilirsiniz.
Sonrasında hamurların ortalarına parmağınızla bastırarak çukurlar açın ve yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
Daha önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkartınca biraz soğumaları için 5-10 dakika kadar bekletin.
Kurabiyelerinizin ortalarına açtığınız çukurlara böğürtlen reçelinden taneler koyun.
Servis tabağına aldıktan sonra kurabiyelerin aralarında kalan boşlukları tercihinize göre hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...