Reçelli Kurabiye Tarifi
Malzemeler
5 su bardağı #Katmerun
250 gr oda sıcaklığında tereyağı (margarin de olur)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hamur malzemeleri güzelce karıştırılır. Un azar azar eklenir. Ele yapışmayacak, yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve top yapılır. Baş parmak ile ortası basılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır.
Önceden ısıtılmış 175° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından aldıktan sonra ılık olunca çay kaşığı ile reçel üzerilerine eklenir. Ben vişne tercih ettim siz dilediğiniz reçel ile yapabilirsiniz.
Tamamen soğuyunca servis için hazırdır.
#kurabiye #hamurişi #katmerinişi #hamurişikatmerinişi #kurabiyetarifi #unlutarifler #pastalar #reçellikurabiye