Facebookinstagram

Reçelli Kurabiye Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli Kurabiye Tarifi 
 
Malzemeler
 
5 su bardağı #Katmerun
250 gr oda sıcaklığında tereyağı (margarin de olur)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
 
Hamur malzemeleri güzelce karıştırılır. Un azar azar eklenir. Ele yapışmayacak, yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve top yapılır. Baş parmak ile ortası basılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır.
Önceden ısıtılmış 175° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından aldıktan sonra ılık olunca çay kaşığı ile reçel üzerilerine eklenir. Ben vişne tercih ettim siz dilediğiniz reçel ile yapabilirsiniz.
Tamamen soğuyunca servis için hazırdır.
 
#kurabiye #hamurişi #katmerinişi #hamurişikatmerinişi #kurabiyetarifi #unlutarifler #pastalar #reçellikurabiye
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram