Yapılışı
Kısık ateşte yarım paket margarini tencerede eritiyoruz. 1 bardak unu tencereye ekledikten sonra ocağın altını hafifçe açarak unu kavurmaya başlıyoruz.
Unu 5-10 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kısarak sütümüzü yavaş yavaş tencereye ekliyoruz. Bu sırada bir çırpma teli ile unun topaklanmaması için durmadan sütle unu karıştırıyoruz.
Sütün tamamını tencereye kattıktan, sütle unu pürüzsüz şekilde bir araya getirdikten sonra ocağın altını açıyoruz. Karışım koyulaşana, göz göz olana kadar çırpma teli ile, durmadan, karıştırmaya devam ediyoruz.
Margarin, un, süt karışımı koyulaşmaya yakın, 1 bardak şekeri tencereye katıyoruz.
Göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıyoruz. Tencereye 1 paket vanilya ilave ediyoruz.
Burada, muhallebi ılıyana kadar değil; tamamen soğuyana kadar çırpma işlemine devam ediyoruz. Mikseri dinlendirmek için çırpmaya ara vererek diğer işlerinizle ilgilenebilirsiniz.
45 dakika kadar hzlıca çırptığınız muhallebi tavuk göğsü kıvamına gelmiş olmalıdır. Tavuk göğsünü borcama alarak buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Servis ederken tavuk göğsünün üzerine tarçın serpiştirilebilirsiniz.
#Katmerun #hamurişi #tarifler #tavukgöğsü #yalancıtavukgöğsü#tavukgöğsütarifi #tatlıtarifleri #lezzetlitarifler #pratiktarifler