Facebookinstagram

Portakallı Kek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek Tarifi

 
Malzemeler
 
3 su bardağı #Katmerun
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 kahve kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
 
Portakallı Kek hamurunu hazırlayalım. Portakallı kek yapmak için 1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır.
 
Yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu katılır ve 3 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.
 
Son olarak da 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu kek hamuruna karıştırılır.
 
Hamuru kek kalıbına boşaltalım. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır. Boza kıvamında elde edilen kek hamurunun üzerine 1 kahve kaşığı tarçın serpilir.
 
Kekimizi fırına sürelim. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirilir.
 
Portakallı kekin üzeri pudra şekeri ile süslenir. Soğuduktan sonra portakallı kekimiz servise hazır.
 
Afiyet olsun.
 
 
#PortakallıKek #Kek #Kektarifi #PortakallıKekTarifi #Katmerunlezzetleri #HamurişiKatmerinişi

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram