Portakallı Kek Tarifi
Yarım su bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
Portakallı Kek hamurunu hazırlayalım. Portakallı kek yapmak için 1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır.
Yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu katılır ve 3 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.
Son olarak da 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu kek hamuruna karıştırılır.
Hamuru kek kalıbına boşaltalım. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır. Boza kıvamında elde edilen kek hamurunun üzerine 1 kahve kaşığı tarçın serpilir.
Kekimizi fırına sürelim. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Portakallı kekin üzeri pudra şekeri ile süslenir. Soğuduktan sonra portakallı kekimiz servise hazır.
#PortakallıKek #Kek #Kektarifi #PortakallıKekTarifi #Katmerunlezzetleri #HamurişiKatmerinişi