FacebookTwitterinstagram

Portakal Soslu Kek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Portakal Soslu Kek Tarifi

PORTAKAL SOSLU KEK TARİFİ
 
Malzemeler
 
  • 3 su bardağı #Katmerun
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
 
Sosu İçin;
 
  • 1,5 bardak taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3/4 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
 
Hazırlanışı:
 
Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıp kar haline gelene kadar çırpalım.
Ardından sıvı malzemelerimizi ekleyelim.
Sırayla diğer malzemeleri de koyup karıştıralım ve yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökelim.
180 derecede ısıtılmış fırında arada kontrol ederek pişirelim.
Sosu için;
Portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, yarım bardak su ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alalım.
Beş dakika kadar kaynatalım.
Tekrar yarım su bardağı su ve nişastayı bir kasede karıştırıp kaynamakta olan sosa ilave edelim.
Kıvam alınca vanilya ve tereyağını ekleyelim.
İyice karıştırıp ılıdıktan sonra servis edelim. Portakal soslu kekimiz servise hazır
Afiyet olsun.
 
#Katmerun #tarif #hamurişi #kek #portakallıkek #kektarifi #lezzet #lezzetlitarifler #kolaytarifler #pratiktarifler

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram