Facebookinstagram

Pofuduk Hamur Kızartması

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Pofuduk Hamur Kızartması

Pofuduk Hamur Kızartması
 
Malzemeler
 
  • 3 su bardağı #Katmerun.
  • 1 adet yumurta,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 1 paket kabartma tozu
 
 
Kızartmak İçin:
 
  • Sıvı yağ
 
Yapılışı
 
Bir kaba yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.
Üzerine azar azar #Katmerunu ekleyip kulak memesi kıvamında olacak bir hamur elde edelim ve güzelce yoğuralım.
Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 25-30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Tezgahımızın üzerine un serpip hamurumuzu açalım.
Açtığımız hamuru dilediğimiz şekilde bir kalıp ile keselim.
Hazırladığımız hamurları kızgın sıvı yağa atıp çevirerek güzelce pişirelim.
Kızarttığımız hamurları servis tabağına alalım.Pofuduk Hamur Kızartmalarımız servise hazır.
Afiyet Olsun...
 
#Katmerun #Tarif #Hamurişi #Kızartma

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram