Facebookinstagram

Pişi Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Pişi Tarifi

PİŞİ TARİFİ
 
Malzemeler
 
  • 3,5 su bardağı #Katmerun
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kuru Maya
 
 
Yapılışı
 
Yoğurma kabına yumurta, su, yoğurt, sıvı yağ, maya ve tuzu alarak karıştıralım.
Kabartma tozu ve katmer unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu tezgahın üzerinde toparlayalım. Mayalanmaya bırakalım. 2 saat dinlendirdikten sonra;
çok ince olmayacak şekilde açalım.
Rulet yada bir bıçak yardımıyla keselim. Tüm hamura aynı işlemi uygulayalım.
Kızdırdığımız sıvı yağda hamurları çevirerek her tarafını güzelce kızartalım.
Puf puf pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
 
#Katmerun #hamurişi #tarif #pişi #pişitarifi #hamurişitarifleri #lezzet #mutfak

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram