PEYNİRLİ GÜL POĞAÇA TARİFİ
Tereyağını eritin ardından soğumaya bırakın. Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp yumurtayı kırın. Süt ve yoğurdu ilave edin. İnstant mayayı ve soğuyan tereyağını dökün. Son olarak tuzu ve şekeri ekleyin.
Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar 2-3 dk yoğurun. Üzerini havluyla bastırmadan örtün ve dinlenmeye bırakın.
Lor peynirini bir kaba alın ve kaşık yardımıyla ya da elinizle hafifçe ezin. Maydanoz yapraklarını küçük küçük kıyıp ekleyin.
Mayalanan hamuru elinizle bir kez daha yoğurun. Cevizden biraz büyük toplar haline getirin. Tezgaha hafif un serpin. Bir top hamura elinizle hafif bastırıp avuç içini kaplayacak büyüklükte yuvarlak oluşturun. Ortasına tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyun. Kenarlardan 4 kesik atın. Kesiklerin üstüne hafif yumurta sarısı sürün. Kesikleri peyniri sararak teker teker birleştirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırlanan poğaçaları yapışmaması için aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin. Üzerlerine biraz çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek kızarana kadar pişirin.
#Katmerun #hamurişi #tarifler #poğaça #pağaçatarifi #gülpoğaça #gülpoğaçatarifi #peynirlipoğaça #peynirligülpoğaça #lezzetlitarifler #pratiktarifler #katmerunmutfakta