Un, sıvı yağ, süt, yoğurt, kabartma tozu ve tuz ile hamur yoğurulur.
Bezelere ayrılarak buzdolabında 45-60 dakika dinlendirilir.
Bir yandan patatesler haşlanır. Soğan ve kıyma baharatlarla kavrulduktan sonra haşlanıp ezilmiş patateslerle karıştırılır.
ince ice kıyılmış maydanozlar eklenir.
4 adet beze 15-20 cm kadar açılıp üst üste konulur katlanır.Bu beze yufka büyüklüğünde açılır.
Bir tarafına harç konularak sarılır ve yağlanmış tepsiye alınır.
Tepsiye konulan börekler istenilen büyüklüğe göre kesilir.
Üzeri kızarıncaya kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
#Katmerun #Tarif #Hamurişi #Börek #Kolböreği