LOR PEYNİR VE ISPANAKLI TORTELLİNİ
-
2,5-3 su bardağı #Katmerun
-
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Geniş bir kaba unu eleyin. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Unun ortasını açıp 3 tam yumurta 1 yumurtanın da sarısını kırın, akını sos için ayırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, çatal ile homojen kıvama gelene kadar çırpın. Kenarlardan unu yavaş yavaş karıştırarak, hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Sonra üzerini streç filmle örterek 1 saat kadar dinlendirin.
Hamur dinlenirken tencerede su kaynatın. Ayrı bir kapta buzlu su hazırlayın. Ispanağın yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve 1 dakika suda haşlayın. Sonra buzlu suya alıp 30 saniye kadar tutun. Sonra çıkarıp suyunu sıktıktan sonra ıspanakları ince ince kıyın. Lor peynirini ufalayarak ıspanağı ekleyin. Yumurta akını ilave edin. Tuz ve beyaz biberle baharatlandırın.
Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Bıçak yardımıyla hamurdan kareler kesin. Ortalarına hazırladığınız harçtan koyun. Hamuru üçgen kapatıp uçlarını arkaya doğru kıvırarak sıkıca birleştirin.
Geniş bir tencerede su kaynatıp içine tuz ilave edin. Tortellinileri kaynayan suya atıp 2-3 dakika haşlayın.
Tereyağını tavada eritin.
Fesleğeni ister bütün ister kıyılmış olarak ekleyin. En son sarımsağı ekleyip ocaktan alın. Tuz ve karabiberle baharatlandırıp süzülmüş tortellinileri tavaya ilave edin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.
#Katmerun #hamurişi #tarif #tortellini #tortellinitarifi #ıspanaklıpeynirlitortellini #lezzetlitarifler #pratiktarifler #tarifler #kamteruntarifleri