FacebookTwitterinstagram

Limonlu Kek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Limonlu Kek Tarifi

LİMONLU KEK TARİFİ
 
 
Malzemeler
 
  • 300 gr. #Katmerun (2 su bardağından biraz fazla)
  • 50 gr. çekilmiş badem
  • 5 adet yumurta (sarısı beyazından ayrılmış)
  • 300 gr. (1+1/3 su bardağı) şeker
  • 3 limon kabuğu rendesi
  • 9 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 300 gr. margarin
  • 150 gr. pudra şekeri (1 tepeleme su bardağı)
  • 1 limon
  • yağlı kağıt
 
Yapılışı
 
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Ayırdığınız yumurtaların sarılarını teker teker ekleyin. 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesi ilave edin. Un, kabartma tozu ve bademleri koyup karıştırın.
Yumurta akını kar haline gelene kadar kadar çırpın. Tahta kaşıkla çırpmadan karışıma ekleyin. Fırın tepsisini yaplı kağıtla kaplayın ve üzerine hamuru yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
Piştikten sonra kekin üzerine bir çatal yardımıyla küçük delikler açın 4 yemek kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin. Keki soğumaya bırakın. Pudra şekerini, geri kalan limon suyu ve rendesiyle karıştırıp keke sürün. Afiyet Olsun...
 
#Katmerun #Hamurişi #Tarif #Kek #Limonlukek #Kektarifi

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram