FacebookTwitterinstagram

Limonlu Kek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Limonlu Kek Tarifi

 MALZEMELER

  • 3 su bardağı #Katmerun
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı krema
  • ½ su bardağı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı şeker
  • ½ su bardağı Ayçiçek yağı
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

 

YAPILIŞI

Önce yumurtaları alıp boş bir kaba kırdıktan sonra şekeri ilave edip mikser yardımı ile kremamsı bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Ardından krema, limon suyu, limon kabuğu rendesi, ayçiçek yağı ve vanilya özütünü de ilave ettikten sonra mikserle karıştırın. Mikserle karıştırmaya devam ederken eritilmiş tereyağını yavaş yavaş ekleyin.

Kabartma tozu ve unu birlikte hazırlamış olduğunuz hamurun üzerine eleyin. Pürüzsüz bir hal alıncaya kadar mikserle tekrar çırpın.

Tereyağı ile kaplamış olduğunuz kek kalıbınıza hamuru dökün ve spatula yardımı ile söndürmeden üzerini düzeltin. Önceden ısıttığınız 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.

Kalıbı soğuması için çıkartıp bir süre dinlendirin. Daha sonra ters çevirip pudra şekeri ile servis edin.

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram