YAPILIŞI
Önce yumurtaları alıp boş bir kaba kırdıktan sonra şekeri ilave edip mikser yardımı ile kremamsı bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Ardından krema, limon suyu, limon kabuğu rendesi, ayçiçek yağı ve vanilya özütünü de ilave ettikten sonra mikserle karıştırın. Mikserle karıştırmaya devam ederken eritilmiş tereyağını yavaş yavaş ekleyin.
Kabartma tozu ve unu birlikte hazırlamış olduğunuz hamurun üzerine eleyin. Pürüzsüz bir hal alıncaya kadar mikserle tekrar çırpın.
Tereyağı ile kaplamış olduğunuz kek kalıbınıza hamuru dökün ve spatula yardımı ile söndürmeden üzerini düzeltin. Önceden ısıttığınız 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Kalıbı soğuması için çıkartıp bir süre dinlendirin. Daha sonra ters çevirip pudra şekeri ile servis edin.