Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
-
3 su bardağı #Katmerun
-
1 su bardağı süt
-
4 adetyumurta
-
1,5 su bardağıtoz şeker
-
1 adetrendelenmiş limon kabuğu
-
2 yemek kaşığılimon suyu
-
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
-
1 paket vanilya
-
1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpalım.
Sırasıyla; Süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpalım.
Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştıralım.
Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltebilirsiniz.
Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirelim.
İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
#LimonluKek #Kek #Kektarifi #Hamurişi #HamurişiKatmerinişi