Facebookinstagram

Krep Tarifi Katmerun

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Krep Tarifi Katmerun

Krep Tarifi
 
Malzemeler
 
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığısıvı yağ
6 yemek kaşığı #Katmerun
(tepeleme)1 çay kaşığı tuz
 
Akıtma ( Krep ) Tarifi Yapılışı
 
1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.
 
Üzerine 6 yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
 
Son olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
 
Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün ve hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın.
 
Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartın. Aralarda teflon tavayı yağlayarak, krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
 
Pişen krepleri servis tabağına alın.
Afiyet Olsun...
 
#krep #kreptarifi #Katmeruntarifleri #hamurişikatmerinişi #akıtma #krepakıtmatarifi #hamurişi

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram