Facebookinstagram

Krep Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Krep Tarifi

KREP TARİFİ
 
Malzemeler
  •  
  • 6 yemek kaşığı #Katmerun 
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
 
Yapılışı
 
1 su bardağı sütü alın.
Üzerine 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.
1 yemek kaşığı sıvı yağ,  2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin.
Üzerine 6 yemek kaşığı katmer unu ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün.
Hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın. Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartın.
Aralarda teflon tavayı yağlayarak, krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Pişen krepleri servis tabağına alın. Afiyet Olsun...
 
#Katmerun #tarif #hamurişi #lezzet #krep #kreptarifi
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram