Evde Etli Ekmek Tarifi ;
Konya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan etli ekmeği evinizde yapmak
artık imkansız değil!
MALZEMELER:
4 su bardağı #Katmerun
Yarım paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su
HARCI İÇİN:
400 gram dana kuşbaşı
1 adet küp doğranmış domates
3 adet sivri biber
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tarifi ;
Hamur için un, tuz ve mayayı karıştırın. Yavaş yavaş su ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru bir saat ılık bir yerde mayalandırın. Hamur mayalanırken bir taraftan da iç harcını hazırlayın.
Bunun için; kıyma, sıvıyağ ve soğanı tavanın içinde kavurun. Daha sonra içine diğer malzemeleri katarak kavurmaya devam edin.
Hamuru bezelere ayırın ve üzerine un serpip 5 mm kalınlığında oval olacak şekilde açın ve harç malzemesini paylaştırıp üzerine yayın.
Kenarlarını kayık gibi kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine koyarak 15 dk mayalandırın, üzerine kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirin.