KIYMALI PİDE TARİFİ
Evde #Katmerun Kalitesi ile Nefis bir kıymalı pideye ne dersiniz hanımlar?
Malzemeler
Hamuru için:
-
4 su bardağı #Katmerun
-
1 tatlı kaşığı şeker
-
1 yemek kaşığı kuru maya
-
Tuz, su
İç harcı için:
-
1/2 kg kıyma
-
2 adet orta boy soğan
-
1 kaşık salça
İç harcı hazırlanması:
Soğanlar küçük küçük yemeklik boyutlarda doğranır. Pembeleştirilinceye kadar kavurduktan sonra kıyma da ilave edilir ve biraz kavrulduktan sonra salça ilave edilir. Tuzu biberi ilave edilir, Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirmeye devam edilir.
Hamur için:
Bir bardak ılık suyun içinde şeker eklenmesi ile maya eritilir.
Maya kabarıncaya kadar beklemeye alalım.
Unun ortası havuz şeklinde açıldıktan sonra tuz ve kabaran maya eklenerek yoğuralım.
Gerekirse ihtiyaca göre su veya un ilavesi yapılabilir. Güzelce yoğrulan hamur önceden yağlanmış bir kabın veya tepsinin içinde dinlenmeye bırakılır.
İki kat olunca kabaran hamurun içindeki havası alınır. Elimizle parçalar kopararak pasta tabağı içi kadar yuvarlak şekilde büyültülür.
Üzerine suyla sulandırılmış katıca salça sürülür ve kıymalı harçtan her yerine konulur.
Ev Yapımı Kıymalı Pide 200 derecede pişirilir.