Facebookinstagram

Kavala Kurabiyesi Tarifi - Katmerun Un Farkı ile

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Kavala Kurabiyesi Tarifi - Katmerun Un Farkı ile

Kavala Kurabiyesi Tarifi 

 

Malzemeler

2,5 su bardağı #Katmerun

200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı blendırdan çekilmiş tuzsuz badem

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı file badem

1 paket kabartma tozu

 

 

Üzeri için;

 

Pudra şekeri

 

Kavala Kurabiyesi Yapımı Tarifi Yapılışı

 

 

Kavala kurabiyesi yapmak için 1 su bardağı un ve bademleri tavaya ilave edip 2 dakika karıştırarak kavurun.

 

Kavurma işlemi tamamlandığında mutlaka ayrı bir tabağa aktarın.

 

Yoğurma kabına kavurup, soğuttuğunuz un ve badem karışımlarını, tereyağını, pudra şekerini ve kabartma tozunu alın yavaşça un ilave ederek hamuru iyice yoğurun.

 

Hamurdan bir miktar alarak 1-1,5 cm kalınlığında açın ve ay şeklinde keserek şekil verin.

 

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 derece fırında ortalama 20 dakika pişirin.

 

Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave ederek kavala kurabiyelerimizi servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun.

 

#kavalakurabiyesi #katmerunlukavalakurabiyesi #un #şeker #pudra #hamurişi #hamurişikatmerinişi #yemektarifleri #hamurişitarifleri #takip #beğen #kazan #like #paylaş #kahvaltı #günaydın #çaykeyfi

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram