Facebookinstagram

Katmerunlu Şekerpare Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Katmerunlu Şekerpare Tarifi

Katmerun'lu Nefis Şekerpare Tarifi

 
Malzeme Listesi
 
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
1, 5-2 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
 
Şekerpare Yapılışı
 
Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
 
Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz
 
İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
 
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
 
Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
 
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
 
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
 
Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.
 
İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
 
Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
 
Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.
 
 
Afiyet Olsun
 
#Katmerun #Şekerpare #Şekerparetarifi

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram