Facebookinstagram

Katmerun ile yapılmış Şekerpare Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Katmerun ile yapılmış Şekerpare Tarifi

Hanımlar Bugün Akşam Güzel Bir Şekerpare Yapmaya Ne Dersiniz?
 
Şekerpare İçin Malzemeler:
 
Hamur İçin
 
  • 3,5 su bardağı #KamterUn
  • 1 su bardağı Pudra Şekeri
  • 1/2 su bardağı İrmik
  • 250 gr. Margarin
  • 3 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
  • 1 paket Vanilya
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 2 adet Yumurta
 
Şerbeti İçin
 
  • 3 su bardağı Su
  • 3,5 su bardağı Şeker
  • Üstü İçin Toz Fıstık
  • 1/2 adet Limon Suyu
  •  
  • Hazırlık Süresi: 15 Dak.
  • Pişirme Süresi: 25 Dak.
  • Toplam Süre: 40 Dak.
  • Porsiyon: 12-14
 
 
Hazırlanışı:
1- Tüm Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuralım ve Unu yavaşça ekleyelim.
2- Ceviz büyüklüğünde Hamurdan parçalar alın, kurabiye yapın.
3- Üstüne fındık ya da fıstığı ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Üstü pembeleşsin.
4- Diğer tarafta şerbet için su ve şekeri koyup karıştırın kaynadığında limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp ılımasını sağlayın.
5- Fırından çıkarmış olduğunuz sıcak şekerparelerin üstüne ılık şerbeti dökün. Üstüne tepsi kapatıp şerbeti çekmesini sağlayın. 
 
Afiyet olsun.
 
#Hamurişi #Katmer #Katmerun #Şekerpare #Şekerparenasılyapılır #Şekerparetarifi
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram