Hanımlar Bugün Akşam Güzel Bir Şekerpare Yapmaya Ne Dersiniz?
Şekerpare İçin Malzemeler:
Hamur İçin
-
3,5 su bardağı #KamterUn
-
1 su bardağı Pudra Şekeri
-
1/2 su bardağı İrmik
-
250 gr. Margarin
-
3 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
-
1 paket Vanilya
-
1 paket Kabartma Tozu
-
2 adet Yumurta
Şerbeti İçin
-
3 su bardağı Su
-
3,5 su bardağı Şeker
-
Üstü İçin Toz Fıstık
-
1/2 adet Limon Suyu
-
-
Hazırlık Süresi: 15 Dak.
-
Pişirme Süresi: 25 Dak.
-
Toplam Süre: 40 Dak.
-
Porsiyon: 12-14
Hazırlanışı:
1- Tüm Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuralım ve Unu yavaşça ekleyelim.
2- Ceviz büyüklüğünde Hamurdan parçalar alın, kurabiye yapın.
3- Üstüne fındık ya da fıstığı ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Üstü pembeleşsin.
4- Diğer tarafta şerbet için su ve şekeri koyup karıştırın kaynadığında limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp ılımasını sağlayın.
5- Fırından çıkarmış olduğunuz sıcak şekerparelerin üstüne ılık şerbeti dökün. Üstüne tepsi kapatıp şerbeti çekmesini sağlayın.
Afiyet olsun.
#Hamurişi #Katmer #Katmerun #Şekerpare #Şekerparenasılyapılır #Şekerparetarifi